- Jesteśmy tym, co jemy - twierdzi znakomita restauratorka. - Dlatego tak bardzo powinniśmy zwracać uwagę na to, jak i co jedzą dzieci. Przez trzynaście lat mieszkałam w Hiszpanii i tam je się dużo ryb, mięsa, owoców, a znacznie mniej na przykład frytek. Jest też znacznie mniej ludzi chorych na cukrzycę i otyłych.
PRZECZYTAJ TAKŻE:
Poznańskie rewolucje Magdy Gessler
W Poznaniu kręcą hitowy program TVN-u
Dzieci, między innymi z klasy IV ze Szkoły Podstawowej nr 42 w Poznaniu, najpierw poznawały tajniki zawodu weterynarza, potem dowiedziały się, jak trzeba zachowywać się w kuchni i jak sprawdzać jedzenie.
Potem wspólnie z Magdą Gessler tworzyły kolorowe szaszłyki z mięsa indyka, arbuza, ogórka surowego, pomidorków koktajlowych, winogron i malin. Okazało się, że uczniowie znakomicie sobie z tym zadaniem poradzili. Dla jednych ważniejsze było mięso, inni stawiali na dobór kolorów, były też szaszłyki owocowo-warzywne.
Zobacz także:
Amazonki świętują dwudziestolecie
Nowa strona Warty Poznań
Gwiazda "Kuchennych rewolucji" postanowiła ufundować dla najlepszych trzy nagrody ze swojej cukierni. Za pierwsze miejsce tort własnoręcznie przez nią wykonany w kolorach przygotowanego szaszłyku, za dwa kolejne słodkie babeczki.
Dzieci były oczarowane, tak samo jak zgromadzona wokoło stoiska dorosła publiczność. Magdalena Gessler wzbudza żywe emocje u wszystkich. Panie sprawdzały jaki ma strój i makijaż, panowie robili zdjęcia dla żon. Pani Magdzie towarzyszył na targach jej narzeczony Waldemar Kozerawski.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?