Czytaj także:
Rogale świętomarcińskie tylko z certyfikatem [ZDJĘCIA]
Poznanianka weźmie udział w cukierniczych mistrzostwach [ZDJĘCIA]
Zawodniczkę szkoliło przed tym wyjazdem dwóch mistrzów: Bogdan Tomczyk, światowej sławy ekspert w pracy w karmelu oraz Francois Galtier, zdobywca brązowego medalu na Cukierniczym Pucharze Świata w Lionie.
Zawodniczki musiały przygotować prace pt. "Świat kobiety". W ciągu dwóch dni trzeba było wykonać artystyczną pracę w 70 procentach złożoną z cukru, a w 30 z masy cukrowej, trzy identyczne torty czekoladowe, 16 identycznych deserów innowacyjnych na talerzu, a także 10 identycznych deserów w pucharkach. To było nie lada wyzwanie.
Poznanianka przygotowała m.in. torcik, który w połowie będzie składał się z musu na czekoladzie, a w drugiej połowie z musów owocowych na bazie czarnego bzu, czarnej porzeczki i malin. Natomiast deser miał aż 8 warstw o różnym kolorze, strukturze i oczywiście smaku.
Generalna klasyfikacja: Włochy, Francja, USA, Japonia, Polska, Tajwan, Korea Południowa, Niemcy, Brazylia, Meksyk.
Chcesz skontaktować się z autorem informacji? [email protected].
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?