Prosty przepis na beziki
Składniki:
- 4 białka z większych jajek
- 250 g cukru pudru
- szczypta soli
- płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
Białka, najlepiej temperatury pokojowej, umieszczamy w suchej misce blendera. Dodajemy szczyptę soli i ubijamy tak długo, aż będą sztywne (na tyle, że przy odwróceniu miski do góry dnem nie wypadną). Następnie po jednej łyżeczce wprowadzamy cukier nie wyłączając miksera. Po każdej dodanej porcji cukru miksować, aż cukier się rozpuści. Na samym końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy jeszcze około 5 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 120- 140 stopni przez około 40-45 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?