Prosty przepis na beziki

    Prosty przepis na beziki

    AB

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Prosty przepis na beziki
    1/2
    przejdź do galerii

    Prosty przepis na beziki ©123rf

    Nie masz pomysłu na niedzielny deser? Sprawdź nasz prosty przepis na beziki. Na pewno nie pożałujesz!

    Prosty przepis na beziki


    Składniki:
    • 4 białka z większych jajek
    • 250 g cukru pudru
    • szczypta soli
    • płaska łyżka mąki ziemniaczanej


    Sposób przygotowania:
    Białka, najlepiej temperatury pokojowej, umieszczamy w suchej misce blendera. Dodajemy szczyptę soli i ubijamy tak długo, aż będą sztywne (na tyle, że przy odwróceniu miski do góry dnem nie wypadną). Następnie po jednej łyżeczce wprowadzamy cukier nie wyłączając miksera. Po każdej dodanej porcji cukru miksować, aż cukier się rozpuści. Na samym końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy jeszcze około 5 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 120- 140 stopni przez około 40-45 minut.





    Czytaj treści premium w Głosie Wielkopolskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo