18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Przecier pomidorowy na pomidorówkę

ELKA
Udostępnij:
Na zimową zupę pomidorową... idealny! I swój, a więc z pewnych i pożądanych przez nas składników.

Składniki:
pomidory polne dobrze dojrzałe
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Pomidory myjemy, kroimy na kawałki, wrzucamy do garnka i solimy.
Wlewamy wody - potrzebujemy jej tyle, aby na początku gotowania pomidory miały się w czym gotować.
W trakcie puszczą sok i nie będzie już obaw, że się przypali. Gotujemy do czasu, aż pozwijane skórki odejdą od pomidorów.
Przecieramy prze sito (durszlak), najlepiej używając drewnianej kałki. Przetarte pomidory wracają do garnka. Ponownie zaczynamy je gotować.

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Teraz w zależności do tego, czy chcemy mieć płynny, czy gęsty przecier, to gotujemy krócej lub dłużej. Na końcu dodajemy do smaku pieprzu. W tej wersji przecier ma pestki pomidorów.

Wideo

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

M
Monika
5 października, 15:25, Jerry:

Polecam Wam sosy z Tomaty.pl - ostatnio dodałem do spaghetti sos krasnodarski. Genialny w smaku! :)

Właśnie kupiłam niedawno sos z Tomaty.pl. Bardzo mi smakował. Swoją firmę rozwijają w Małopolsce i teraz już ruszają na prawie całą Polskę. Warto już teraz próbować ich słoików z przecierami i koncentratami. Jestem pewny, że nikt lepszej wersji nie znajdzie, bo mają świetne połączenie intensywnego aromatu pomidorów i do tego smaku.

J
Jerry

Polecam Wam sosy z Tomaty.pl - ostatnio dodałem do spaghetti sos krasnodarski. Genialny w smaku! :)

Dodaj ogłoszenie