Składniki:
2 kg dobrze dojrzałych polnych pomidorów
1 seler
3 pietruszki
4 cebule
kilka ząbków czosnku
kilka śliwek węgierek
szczypta kwasku cytrynowego
cukier,
sól,
pieprz,
papryka słodka,
ocet do smaku
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Obrać seler, pietruszki, cebule, czosnek. Śliwki umyć i wypestkować. Pomidory umyć. Na dno garnka wlać trochę wody, włożyć warzywa, pomidory, śliwki i dodać kwasek. Gotować do rozgotowania się pomidorów.
Zebrać skórki, pomidory wraz z warzywami i śliwkami zmiksować, przetrzeć przez sito i ponownie zmiksować. Dodać przyprawy do smaku i zagotować. Przełożyć do słoików, które gotować 15 min.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?