Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przecier pomidorowy z przyprawami

ELKA
Bardziej zdecydowany w smaku. Pomidor staje się taki z przyprawami.

Składniki:
2 kg dobrze dojrzałych polnych pomidorów
1 seler
3 pietruszki
4 cebule
kilka ząbków czosnku
kilka śliwek węgierek
szczypta kwasku cytrynowego
cukier,
sól,
pieprz,
papryka słodka,
ocet do smaku

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Obrać seler, pietruszki, cebule, czosnek. Śliwki umyć i wypestkować. Pomidory umyć. Na dno garnka wlać trochę wody, włożyć warzywa, pomidory, śliwki i dodać kwasek. Gotować do rozgotowania się pomidorów.

Zebrać skórki, pomidory wraz z warzywami i śliwkami zmiksować, przetrzeć przez sito i ponownie zmiksować. Dodać przyprawy do smaku i zagotować. Przełożyć do słoików, które gotować 15 min.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski