Składniki:
- 0,5 kg mąki,
- 300 g cukru,
- 250 g margaryny,
- 0,75 szklanki mleka,
- 4 jajka,
- 1 paczka proszku do pieczenia,
- 18 g skórka z cytryny,
- olejek cytrynowy
- 50 g rodzynek.
Sposób przygotowania:
Margarynę, cukier, żółtka wkręcamy i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mlekiem, na przemian. Białka ubijamy na pianę, dodajemy skórkę z cytryny, olejek, a na końcu rodzynki.
Wszystko musimy wymieszać i zalać do formy. Następnie pieczemy ciasto przez ok. 50-60 minut w temperaturze ok. 150°C.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i okolic szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?