Składniki:
- 0,5 szklanki mąki pszennej,
- 0,5 szklanki i 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
- 0,5 szkl. cukru,
- 4 jaja, 190 g majonezu,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Sposób przygotowania:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka, a następnie majonez.
Na koniec dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do formy i piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez ok. 50 min.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Chodzieży i powiatu chodzieskiego szukaj zawsze na stronie www.chodziez.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?