Przepis na babkę marchewkową. Idealna na Wielkanoc

    Przepis na babkę marchewkową. Idealna na Wielkanoc

    RED

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Przepis na babkę marchewkową. Idealna na Wielkanoc
    1/3
    przejdź do galerii

    Przepis na babkę marchewkową. Idealna na Wielkanoc ©archiwum

    Przepis na babkę marchewkową. Idealna na Wielkanoc
    Składniki:
    • 250 g marchewki (ok. 3 średnich)
    • 260 g mąki pszennej
    • 220 g cukru
    • 6 jajek
    • 200 ml oleju
    • 1 łyżeczka proszku
    • 1 cukier wanilinowy
    Sposób przygotowania:
    Marchewki należy obrać i zetrzeć na małych oczkach. Jajka i cukier ubijamy. Następnie dodajemy olej, starte marchewki oraz cukier wanilinowy. Delikatnie mieszamy i powoli dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

    Foremkę należy natłuścić i wlać powstałą masę. Pieczemy w piekarniku ustawionym na 180 stopni przez około 40 minut. Babkę po wystygnięciu można oprószyć cukrem pudrem.

    Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

    Aktualnych informacji z Pleszewa i okolic szukaj zawsze na stronie www.pleszew.naszemiasto.pl

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Wideo