Składniki
- 5 całych jaj,
- 25 dkg margaryny,
- 22 dkg cukru (1 szklanka),
- 18 dkg mąki tortowej,
- 10 dkg mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 paczka cukru waniliowego.
Sposób przygotowania
Jajka z cukrem ubić na białą masę, mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem waniliowym i powoli dodawać do ubitych jajek. Na końcu dodać rozpuszczoną wcześniej i przestudzoną margarynę. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na blachę. Piec około 1 godziny, w temperaturze 200 stopni C.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Gniezna i powiatu gnieźnieńskiego szukaj zawsze na stronie www.gniezno.naszemiasto.pl
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?