Składniki:
- 7 jaj
- 1 i 1/2 szk. cukru
- 1 i 1/4 szk. mąki ziemniaczanej
- 1 i 1/2 mąki tortowej
- 1 majonez średni
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka. Obie mąki i proszek wsypywać na przemian z majonezem. Wylać do dużej formy i piec około 1 godz. w temp. od 150-170 stopni.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Słupcy i powiatu słupeckiego szukaj zawsze na stronie www.slupca.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?