Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na bigos od KGW Jaraczewo w powiecie jarocińskim

RED
Przepis na bigos od KGW Jaraczewo w powiecie jarocińskim
Przepis na bigos od KGW Jaraczewo w powiecie jarocińskim archiwum
Jeśli bigos, to właśnie taki, jaki serwują panie z KGW Jaraczewo z powiatu jarocińskiego

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej,
  • biała kapusta,
  • 0,7 kg boczku świeżego,
  • 0,5 kg boczku wędzonego,
  • 0,5 kg łopatki,
  • kiełbasa,
  • 6 śliwek suszonych,
  • 4 średnie cebule ,
  • 5 ząbków czosnku,
  • przecier pomidorowy,
  • grzyby suszone,
  • 2 marchewki,
  • przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka, cukier, liście laurowe, ziele angielskie.

Przygotowanie
Boczek świeży, łopatkę, marchew, liście laurowe, ziele angielskie podgotować i dołożyć kapustę kiszoną, kapustę świeżą i grzyby. Na patelni umieścić: boczek wędzony, kiełbasę, śliwki suszone pokrojone, czosnek, przecier pomidorowy, pieprz ziołowy, pieprz czarny i łyżkę cukru. Dobrze przysmażyć i połączyć produkty razem.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Jarocina i okolic szukaj zawsze na stronie www.jarocin.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski