Składniki
- 1 kg kapusty kiszonej,
- biała kapusta,
- 0,7 kg boczku świeżego,
- 0,5 kg boczku wędzonego,
- 0,5 kg łopatki,
- kiełbasa,
- 6 śliwek suszonych,
- 4 średnie cebule ,
- 5 ząbków czosnku,
- przecier pomidorowy,
- grzyby suszone,
- 2 marchewki,
- przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka, cukier, liście laurowe, ziele angielskie.
Przygotowanie
Boczek świeży, łopatkę, marchew, liście laurowe, ziele angielskie podgotować i dołożyć kapustę kiszoną, kapustę świeżą i grzyby. Na patelni umieścić: boczek wędzony, kiełbasę, śliwki suszone pokrojone, czosnek, przecier pomidorowy, pieprz ziołowy, pieprz czarny i łyżkę cukru. Dobrze przysmażyć i połączyć produkty razem.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Jarocina i okolic szukaj zawsze na stronie www.jarocin.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?