Składniki:
- 1 duża kapusta biała,
- 2 kg. ziemniaków,
- 1 kg. marchwi,
- 1 duży pęczek zielone natki pietruszki,
- 1 kg. kiełbasy swojskiej,
- 1 kg. boczku wędzonego parzonego,
- 0,5 kg. cebuli,
- przyprawy: sól, pieprz, vegeta.
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, następnie kroimy warzywa w dużą kostkę. Wszystkie warzywa wrzucamy do dużego pojemnika by doprawić solą, pieprzem, vegetą – dobrze wymieszać.
Kociołek wykładamy dużymi liśćmi kapusty, następnie układamy pokrojone warzywa, kapustę, kiełbasę i boczek. Kociołek z zawartością dusimy na średnim około 1,5 godziny, aby wszystko było miękkie.
Zobacz, jak zrobić to danie:
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Wolsztyna i powiatu wolsztyńskiego szukaj zawsze na stronie www.wolsztyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?