Składniki
- 12 jajek,
- 15 dag szynki drobiowej,
- szczypiorek lub koperek,
- sól,
- pieprz,
- 2 duże łyżki majonezu.
Sposób przygotowania
Wcześniej umyte jajka włożyć do wrzącej wody i gotować przez 10 min, a następnie wystudzić. Jajka należy obrać i przekroić na połowę. Następnie delikatnie wyjąć żółtka. W misce rozgnieść żółtka, dodać pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę, szczypiorek, majonez i przyprawić według uznania. Farsz należy nałożyć w środek białka. Można użyć do tego szprycy lub łyżeczki. Tak przygotowane jajka można spożywać z wieloma dodatkami w tym również żurkiem.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i powiatu krotoszyńskiego szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?