Ten przepis dostaliśmy z koła gospodyń wiejskich w Mielżynie.

Składniki:

  • 4 jaja na twardo,
  • ogórek kiszony – 2 szt.,
  • szynka konserwowa – 4 plastry,
  • serek śmietankowy – 25 g,
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki

Przygotowanie:
Jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy serek i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostałą pastę wykładamy na plastry szynki i zawijamy w roladki. Polać sosem chrzanowo-jogurtowym.

Sos chrzanowo – jogurtowy

Składniki:

  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz, cukier

Przygotowanie:
Chrzan, jogurt i majonez mieszamy w miseczce. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem.

Aktualnych informacji z Witkowa i gminy Witkowo szukaj zawsze na www.witkowo.naszemiasto.pl

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Witkowa i gminy Witkowo szukaj zawsze na stronie www.witkowo.naszemiasto.pl