Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na jajka faszerowane musem szynkowym i pastą serową z Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży

RED
Przepis na jajka faszerowane musem szynkowym i pastą serową z Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży
Przepis na jajka faszerowane musem szynkowym i pastą serową z Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży archiwum
Uczniowie i nauczyciele Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży proponują, aby wielkanocne faszerowane jajka wykonać w tym roku w nieco inny sposób - nadziewając je musem z szynki i kremem z sera feta.

Składniki:

  • 6 jajek,
  • 20 dag szynki,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1/2 łyżeczki chrzanu,
  • mała cebulka czerwona,
  • kawałek czerwonej papryki,
  • pół opakowania sera feta,
  • 2 łyżki posiekanej natki,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:
Jaja ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół. Z trzech jajek wyjmij żółtka i zmiksuj na gładko z pokrojoną w kostkę szynką, chrzanem i majonezem. Dopraw mus solą i pieprzem.

Żółtka z pozostałych 3 jaj utrzyj z fetą, dodaj posiekaną drobno cebulkę, paprykę i natkę. Połowę jajek nadziej jednym farszem, resztę - drugim.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Chodzieży i powiatu chodzieskiego szukaj zawsze na stronie www.chodziez.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski