Składniki:
- 6 jajek,
- 20 dag szynki,
- 3 łyżki majonezu,
- 1/2 łyżeczki chrzanu,
- mała cebulka czerwona,
- kawałek czerwonej papryki,
- pół opakowania sera feta,
- 2 łyżki posiekanej natki,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Jaja ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół. Z trzech jajek wyjmij żółtka i zmiksuj na gładko z pokrojoną w kostkę szynką, chrzanem i majonezem. Dopraw mus solą i pieprzem.
Żółtka z pozostałych 3 jaj utrzyj z fetą, dodaj posiekaną drobno cebulkę, paprykę i natkę. Połowę jajek nadziej jednym farszem, resztę - drugim.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Chodzieży i powiatu chodzieskiego szukaj zawsze na stronie www.chodziez.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?