Składniki:
Jajka faszerowane łososiem wędzonym:
- 2 jajka,
- plaster wędzonego łososia,
- serek śmietankowy,
- łyżeczka musztardy,
- pół cytryny,
- 2 łyżki majonezu,
- koperek do ozdoby,
- sól,
- pieprz.
Jajka faszerowane Serkiem „Mój ulubiony”:
- 2 jajka,
- 2 łyżki serka „Mój ulubiony”,
- garść drobno posiekanych orzechów włoskich,
- drobno posiekana w kostkę mała cebula,
- sól,
- pieprz,
- papryka czerwona w proszku do dekoracji,
- 1-2 łyżki majonezu.
Jajka faszerowane z szynką:
- 2 Jajka,
- 10 dkg drobno posiekanej szynki,
- 1 świeża, drobno posiekana w kostkę papryka,
- pęczek posikanego koperku,
- sól,
- pieprz,
- curry i odrobina mielonej papryczki chili,
- 3-4 łyżki majonezu.
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki, wydrążyć żółtka. Następnie żółtka utrzeć widelcem i dodawać po kolei poszczególne składniki (w zależności od rodzaju farszu). Wyrobić jednolitą masę i nadziewać nią połówki jajek. Nadziewać można za pomocą łyżki lub worka cukierniczego. Przygotowaną potrawę przyozdobić koperkiem lub czerwoną papryką w proszku.
Zobacz, jak zrobić to danie:
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrzeszowa i powiatu ostrzeszowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrzeszow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?