Składniki
- 6 jajek,
- 300 g pieczarek,
- 1 średnia cebula,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- 1 łyżka majonezu,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki oleju,
- bułka tarta,
- sól, pieprz,
- jogurt lub sos tatarski.
Sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Przecinamy jajka na pół razem ze skorupką. Jajka wydrążamy, zostawiając skorupki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, pieczarki tak samo. Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki. Solimy i smażymy 5 minut. Pieczarki przekładamy do miski, dodajemy rozdrobnione żółtka, mieszamy.
Przyprawiamy solą, pieprzem, koperkiem. Dodajemy łyżkę majonezu. Faszerujemy skorupki i delikatnie uklepujemy. Od strony farszu sypiemy bułkę tartą. Jajka farszem do dołu układamy na patelni, na tłuszczu i smażymy ok. 2 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z gminy Grodzisk Wlkp. i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?