Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na jajka faszerowane z szynką lub pieczarkami od KGW Borzęcice w gminie Koźmin Wlkp.

RED
Przepis na jajka faszerowane z szynką lub pieczarkami od KGW Borzęcice w gminie Koźmin Wlkp.
Przepis na jajka faszerowane z szynką lub pieczarkami od KGW Borzęcice w gminie Koźmin Wlkp. archiwum
Specjał KGW Borzęcice. Koło Gospodyń Wiejskich w Borzęcicach działa od 1949 r. i obecnie zrzesza 21 członkiń.

Składniki

Jajka z szynką)

  • 5 jaj, 150 g szynki (kroimy je w drobną kostkę),
  • 2 małe ogórki konserwowe (kroimy je w drobną kostkę),
  • 1 ogórek świeży (kroimy go w drobną kostkę),
  • koperek,
  • majonez,
  • sól
  • pieprz.

Jajka z pieczarkami:
5 jaj,
mały słoik pieczarek konserwowych (kroimy je w drobną kostkę),
szczypiorek,
majonez,
sól
pieprz.

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy, obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż, na połowy. Delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczek. Następnie ugniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy składniki z wybranego ze wspomnianych farszów. Białko nadziewamy przygotowanym farszem.

Układamy wszystko na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Krotoszyna i okolic szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski