Przepis na jajka faszerowane z szynką lub pieczarkami od KGW...

    Przepis na jajka faszerowane z szynką lub pieczarkami od KGW Borzęcice w gminie Koźmin Wlkp.

    RED

    Głos Wielkopolski

    Aktualizacja:

    Głos Wielkopolski

    Przepis na jajka faszerowane z szynką lub pieczarkami od KGW Borzęcice w gminie Koźmin Wlkp.
    1/3
    przejdź do galerii

    Przepis na jajka faszerowane z szynką lub pieczarkami od KGW Borzęcice w gminie Koźmin Wlkp. ©archiwum

    Specjał KGW Borzęcice. Koło Gospodyń Wiejskich w Borzęcicach działa od 1949 r. i obecnie zrzesza 21 członkiń.

    Składniki

    Jajka z szynką)
    • 5 jaj, 150 g szynki (kroimy je w drobną kostkę),
    • 2 małe ogórki konserwowe (kroimy je w drobną kostkę),
    • 1 ogórek świeży (kroimy go w drobną kostkę),
    • koperek,
    • majonez,
    • sól
    • pieprz.
    Jajka z pieczarkami:
    5 jaj,
    mały słoik pieczarek konserwowych (kroimy je w drobną kostkę),
    szczypiorek,
    majonez,
    sól
    pieprz.

    Sposób przygotowania:

    Jajka gotujemy, obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż, na połowy. Delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczek. Następnie ugniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy składniki z wybranego ze wspomnianych farszów. Białko nadziewamy przygotowanym farszem.

    Układamy wszystko na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

    Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

    Aktualnych informacji z Krotoszyna i okolic szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo