Przepis na jajka w galarecie według przepisu pań z koła...

    Przepis na jajka w galarecie według przepisu pań z koła gospodyń wiejskich w Strzyżewie Paczkowym

    RED

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Przepis na jajka w galarecie według przepisu pań z koła gospodyń wiejskich w Strzyżewie Paczkowym
    1/6
    przejdź do galerii

    Przepis na jajka w galarecie według przepisu pań z koła gospodyń wiejskich w Strzyżewie Paczkowym ©archiwum

    Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Przedstawiamy propozycję pań z KGW Strzyżewo Paczkowe. Koło powstało w 1968. Obecnie zrzesza 45 pań.
    Składniki
    • 4-5 jajek,
    • 1 l bulionu warzywnego,
    • 1 paczka żelatyny,
    • ok. 10 oliwek,
    • pół czerwonej papryki,
    • 1 ugotowana marchew,
    • sok z cytryny.
    Sposób przygotowania
    Jajka ugotować na twardo, obrać. Przygotować bulion warzywny (na 1 l wywaru 1 paczka żelatyny), dodać sok z cytryny. Wychłodzić. Do form wkładać jajka w całości lub pokrojone (w dowolny sposób), oliwki, pokrojoną w plastry paprykę i w talarki marchew.

    Zalać wywarem i zostawić w chłodnym miejscu.

    Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

    Aktualnych informacji z Gniezna i powiatu gnieźnieńskiego szukaj zawsze na stronie www.gniezno.naszemiasto.pl

    W związku z ciszą wyborczą komentarze zostały wyłączone, zapraszamy z powrotem w niedzielę wieczorem.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Wideo