Składniki
- 4-5 jajek,
- 1 l bulionu warzywnego,
- 1 paczka żelatyny,
- ok. 10 oliwek,
- pół czerwonej papryki,
- 1 ugotowana marchew,
- sok z cytryny.
Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo, obrać. Przygotować bulion warzywny (na 1 l wywaru 1 paczka żelatyny), dodać sok z cytryny. Wychłodzić. Do form wkładać jajka w całości lub pokrojone (w dowolny sposób), oliwki, pokrojoną w plastry paprykę i w talarki marchew.
Zalać wywarem i zostawić w chłodnym miejscu.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Gniezna i powiatu gnieźnieńskiego szukaj zawsze na stronie www.gniezno.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?