Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na jajka w galarecie według przepisu pań z koła gospodyń wiejskich w Strzyżewie Paczkowym

RED
Przepis na jajka w galarecie według przepisu pań z koła gospodyń wiejskich w Strzyżewie Paczkowym
Przepis na jajka w galarecie według przepisu pań z koła gospodyń wiejskich w Strzyżewie Paczkowym archiwum
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Przedstawiamy propozycję pań z KGW Strzyżewo Paczkowe. Koło powstało w 1968. Obecnie zrzesza 45 pań.

Składniki

  • 4-5 jajek,
  • 1 l bulionu warzywnego,
  • 1 paczka żelatyny,
  • ok. 10 oliwek,
  • pół czerwonej papryki,
  • 1 ugotowana marchew,
  • sok z cytryny.

Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo, obrać. Przygotować bulion warzywny (na 1 l wywaru 1 paczka żelatyny), dodać sok z cytryny. Wychłodzić. Do form wkładać jajka w całości lub pokrojone (w dowolny sposób), oliwki, pokrojoną w plastry paprykę i w talarki marchew.

Zalać wywarem i zostawić w chłodnym miejscu.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Gniezna i powiatu gnieźnieńskiego szukaj zawsze na stronie www.gniezno.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski