Składniki
- 4 sztuki nóg kaczki,
- 4 sztuki części ze skrzydełkami,
- 2 cebule,
- 2 łyżki miodu,
- 4-5 sztuk młodych jabłek,
- papryka w proszku,
- przyprawa do kurczaka,
- sól,
- pieprz,
- olej.
Sposób przygotowania
Pokrojone części kaczki myjemy, osuszamy, obtaczamy w miodzie i oprószamy dość mocno wszystkimi przyprawami. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i wykładamy na nie przygotowane mięso. Cebulę kroimy i przekładamy nią kawałki mięsa. Skrapiamy całość lekko olejem i pieczemy około 50 minut.
Można w czasie pieczenia odwrócić mięso. Na 20 minut przed końcem pieczenia obkładamy przygotowanymi jabłkami. Jabłka można przekroić na połówki.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Piły i powiatu pilskiego szukaj zawsze na stronie www.pila.naszemiasto.pl
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?