Składniki:
- 1,5 kg karkówki,
- przyprawa złocisty kurczak,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- majeranek,
- pieprz,
- 2 sosy ciemne,
- 2 -3 łyżki mąki.
Sposób przygotowania:
Karkówkę kroimy w plastry, panierujemy w przyprawie i obsmażamy. Przekładamy do rondla, zalewamy wodą do przykrycia, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Zaprawiamy sosami i mąką. Przygotowaną karkówkę podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?