Kiełbasa biała surowa - zapiekana to specjalność Koła Gospodyń Wiejskich w Świbie. Danie można łatwo przygotować. Sprawdźcie sami.

Składniki

  • 1 kg kiełbasy białej surowej,
  • 0,5 kg pieczarek,
  • 2-3 cebule,
  • 1 duży kubek kwaśniej śmietany 18%.

Sposób przygotowania:
Naczynie do zapiekania wysmarowujemy olejem. Kiełbasę układamy w naczyniu, na wierzch kładziemy pokrojona w kostkę cebulę i pieczarki.

Podlewamy 6 łyżkami wody i zapiekamy 30 minut w 180 °C. W razie potrzeby podlewamy wodą. Następnie podlewamy śmietaną i zapiekamy przez kolejne 10 minut.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Kępna i powiatu kępińskiego szukaj zawsze na stronie www.kepno.naszemiasto.pl