Składniki
- 1 kg kiełbasy białej surowej,
- 0,5 kg pieczarek,
- 2-3 cebule,
- 1 duży kubek kwaśniej śmietany 18%.
Sposób przygotowania:
Naczynie do zapiekania wysmarowujemy olejem. Kiełbasę układamy w naczyniu, na wierzch kładziemy pokrojona w kostkę cebulę i pieczarki.
Podlewamy 6 łyżkami wody i zapiekamy 30 minut w 180 °C. W razie potrzeby podlewamy wodą. Następnie podlewamy śmietaną i zapiekamy przez kolejne 10 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kępna i powiatu kępińskiego szukaj zawsze na stronie www.kepno.naszemiasto.pl
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?