Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na krem pieczarkowy od pań z KGW Dębsko

red
Przepis na krem pieczarkowy od pań z KGW Dębsko
Przepis na krem pieczarkowy od pań z KGW Dębsko archiwum
Panie z KGW Dębsko przygotowują wyśmienity krem pieczarkowy. To pyszna, rozgrzewająca i pożywna zupa.

Składniki (na 5 osób):

  • 1 kg pieczarek,
  • 2 litry wywaru rosołowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • mąka pszenna,
  • śmietana słodka 36 procent.

Sposób przygotowania:
Pieczarki płuczemy i gotujemy w małej ilości wody przez około 5 minut. Blendujemy pieczarki i dodajemy do wywaru rosołowego. Całość gotujemy, a gdy woda zaczyna wrzeć, zagęszczamy mąką pszenną rozdrobnioną w wodzie.

Dodajemy sól i pieprz do smaku, a na koniec dodajemy śmietankę. Krem podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski