Składniki:
- 8 jaj ugotowanych,
- 2 jaja surowe,
- 1 duża cebula,
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku lub pietruszki,
- 4 łyżki bułki tartej,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia,
- opcjonalnie dodatki: pieczarki, ogórki kiszone lub konserwowe, papryka, pomidory suszone, chrzan, musztarda
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo. Płuczemy z zimnej wodzie, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Siekamy cebulę, smażymy ją na łyżce oleju. Do jajek dodajemy szczypiorek, usmażoną cebulę, bułkę tartą i wbijamy dwa surowe jajka. Opcjonalnie uzupełniamy dodatkami. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?