Składniki:
- 3 litry wody,
- 1 szklanka grzybów suszonych,
- 1 szklanka wody od kapusty kiszonej,
- sól,
- pieprz,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- 1 pietruszka
- 2 marchewki,
- 250 gramów makaronu świderki,
- szklanka śmietanki
Sposób przygotowania:
Wodę zagotowujemy z suszonymi grzybami, dodajemy pokrojone warzywa i wódę z kapusty kiszonej. Gdy warzywa będą miękkie doprawiamy do smaku i dodajemy śmietankę, Makaron przygotowujemy tak jak pisze na opakowaniu. Smacznego.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrzeszowa i powiatu ostrzeszowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrzeszow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?