Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na leczo pieczarkowe od pań z gminy Wielichowo

RED
Przepis na leczo pieczarkowe od pań z gminy Wielichowo
Przepis na leczo pieczarkowe od pań z gminy Wielichowo archiwum
Przepis na pożywne i smaczne leczo pieczarkowe otrzymaliśmy od pań ze Stowarzyszenia Kół Gospodyń Wiejskich w gminie Wielichowo w powiecie grodziskim. Region ten słynie z pieczarkowych pyszności.

Składniki:

  • 2 kilogramy ugotowanych pieczarek,
  • 1 kilogram cebuli,
  • 1 kilogram filetów z kurczaka,
  • 1 szklanka oliwy,
  • 7 łyżek octu,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżka soli,
  • 1 mały słoik koncentratu pomidorowego (ok. 180 gram),
  • 1 mały słoik ketchupu pikantnego (ok. 180 gram)

Sposób przygotowania:
Mięso kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie. Pieczarki kroimy i również podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w pióra cebulę. Gdy cebula się podsmaży, uzupełniamy pozostałymi składnikami. Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski