Składniki:
- 2 kilogramy ugotowanych pieczarek,
- 1 kilogram cebuli,
- 1 kilogram filetów z kurczaka,
- 1 szklanka oliwy,
- 7 łyżek octu,
- 1 łyżka cukru,
- 1 łyżka soli,
- 1 mały słoik koncentratu pomidorowego (ok. 180 gram),
- 1 mały słoik ketchupu pikantnego (ok. 180 gram)
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie. Pieczarki kroimy i również podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w pióra cebulę. Gdy cebula się podsmaży, uzupełniamy pozostałymi składnikami. Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?