Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na makaron z pieczarkami

KS
Makaron z pieczarkami
Makaron z pieczarkami Międzybrodzkie Makarony
Makaron i pieczarka to idealny duet zarówno dla jaroszy jak i wegetarian. Dostarczają nam one białko, błonnik, a także cenne witaminy i mikroelementy. Pieczarki urozmaicają dania, także te z makaronu, dodatkowo dodają smak i aromat tradycyjnej kuchni.

Przepis na makaron z pieczarkami

Składniki

  • 250 gramów makaronu świderki
  • 250 gramów pieczarek
  • natka pietruszki
  • cebula
  • trzy ząbki czosnku
  • białe wino
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z poleceniami producenta. Oczyszczone pieczarki kroimy na tak zwane ósemki.
Pietruszkę i cebulę drobno siekamy, a czosnek wyciskamy.
Na patelni podsmażamy cebulę i pieczarki, gdy będą już gotowe dodajemy odrobinę wina i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Ugotowany makaron odcedzamy i podajemy z grzybami oraz sosem. Na koniec możemy posypać natką pietruszki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski