Przepis na makaron z pieczarkami
Składniki
- 250 gramów makaronu świderki
- 250 gramów pieczarek
- natka pietruszki
- cebula
- trzy ząbki czosnku
- białe wino
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z poleceniami producenta. Oczyszczone pieczarki kroimy na tak zwane ósemki.
Pietruszkę i cebulę drobno siekamy, a czosnek wyciskamy.
Na patelni podsmażamy cebulę i pieczarki, gdy będą już gotowe dodajemy odrobinę wina i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Ugotowany makaron odcedzamy i podajemy z grzybami oraz sosem. Na koniec możemy posypać natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?