Składniki:
- 100 g makaronu razowego spaghetti
- 200 g świeżego szpinaku
- 50 g sera typu feta
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek rafinowanej
- sól sodowo-potasowa
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.
Pamiętaj, że świeży szpinak nie wymaga długiego smażenia czy gotowania. Krótki czas obróbki, pozwoli mu zachować jędrność i żywą barwę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?