Składniki
- Ciasto:
- 30 dkg mielonych orzechów włoskich,
- 30 dkg masła,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mąki,
- 6 białek.
Polewa:
- 6 żółtek,
- 1 szklanka cukru,
- 1 cukier waniliowy,
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Sposób przygotowania
Masło utrzeć, dodać mąkę. Białka ubić z cukrem, a następnie delikatnie połączyć z masłem i mielonymi orzechami. Piec ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną. Tak przygotowaną polewę wylać na ciasto i piec w piekarniku 15 min.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i powiatu krotoszyńskiego szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?