Składniki:
- 30 łyżek mąki krupczatki
- 10 łyżek cukru pudru
- 200 g masła lub Kasi
- 3 żółtka (ugotowane i przetarte przez sito)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę i rozłożystych na blaszkę wyłożoną papierem, zrobić boczki.Piec w 180 °C na złoty kolor.Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta wierzch posmarować masą krówkową i udekorować według uznania. Spożywać na drugi dzień, placek musi zwilgotnieć. Smacznego.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Słupcy i powiatu słupeckiego szukaj zawsze na stronie www.slupca.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?