Składniki:
- 30 dag mąki pszennej
- 20 dag masła
- 2 żółtka
- 10 dag cukru pudru
- kajmak
- wiśnie, orzechy (do przybrania)
Sposób przygotowania: **
Wszystkie składniki mieszamy i ugniatamy. Powstałe ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę. Piec w temp. 180°C przez ok. 40 minut, aż do uzyskania złotego koloru.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Gniezna i powiatu gnieźnieńskiego szukaj zawsze na stronie www.gniezno.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?