Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Zamościu podzieliły się z nami wyjątkowym przepisem na nadziewany chlebek. Koniecznie spróbujcie!

Składniki:

  • 1 okrągły chleb,
  • 0,5 kostki masła,
  • natka pietruszki,
  • 40 dag sera pleśniowego,
  • 40 dag sera żółtego.

Sposób przygotowania:
Chleb ponacinać w kostkę na 3/4 wysokości. Ser pleśniowy i ser żółty pokroić w grube plastry, natkę pietruszki posiekać. W otwory w chlebie włożyć ser pleśniowy, ser żółty, posypać natką pietruszki i polać roztopionym masłem. Wszystko wstawić na 10 minut do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Podawać na ciepło.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl