Składniki:
- 1 okrągły chleb,
- 0,5 kostki masła,
- natka pietruszki,
- 40 dag sera pleśniowego,
- 40 dag sera żółtego.
Sposób przygotowania:
Chleb ponacinać w kostkę na 3/4 wysokości. Ser pleśniowy i ser żółty pokroić w grube plastry, natkę pietruszki posiekać. W otwory w chlebie włożyć ser pleśniowy, ser żółty, posypać natką pietruszki i polać roztopionym masłem. Wszystko wstawić na 10 minut do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Podawać na ciepło.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?