Składniki:
- 1 kg mięsa wołowego,
- 60 dkg pieczarek,
- 1 czerwona papryka,
- 1 marchew, pietruszka,
- 1/2 selera,
- 1 cebula,
- 5 ząbków czosnku,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- sól,
- pieprz,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- mieszanka przypraw do gulaszu
Sposób przygotowania:
Wołowinę kroimy w paski i podsmażamy na oleju. Dodajemy sól, pieprz,pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Podlewamy bulionem, dodajemy koncentrat. Dusimy do miękkości. Warzywa kroimy w kostkę, gotujemy w 2 litrach wody z przyprawami. Pieczarki kroimy, smażymy z cebulą, dodajemy do mięsa. Paprykę kroimy w kostkę. Gdy mięso jest już miękkie, łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?