Składniki:
- 1 kg ogórków,
- 1 szklanka wody,
- 1 szklanka octu,
- 2 szklanki cukru,
- 2 łyżki miodu.
Sposób przygotowania:
Ogórki obrać i pokroić w słupki, osolić i odstawić na 1 godzinę. Z 1 szklanki wody, 1 szklanki octu, 2 szklanek cukru i 2 łyżek miodu przygotować zalewę. Wszystkie składniki wymieszać, zagotować i ostudzić.
Ogórki układać w słoikach dodać ziele angielskie, koper, gorczyc, liść laurowy, czosnek. Zalać zalewą i zagotować w słoikach ok. 6 min.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?