3 z 6
Poprzednie
Następne
Przepis na pączki z marmoladą, konfiturą lub dżemem - prosty i tani przepis. Zobacz, jak je zrobić [SKŁADNIKI, SPOSÓB PRZYGOTOWANIA]
[sc]Sposób przygotowania pączków z marmoladą:[/sc]
Najpierw robimy rozczyn mieszając z ciepłym mlekiem drożdże, 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru. Mieszamy masę do rozpuszczenia drożdży i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.
Do dużej miski przesiewamy mąkę i szczyptę soli. Żółtka ucieramy z resztą cukru i 1 łyżką cukru waniliowego na białą pianę. Do miski z mąką wlewamy rozczyn i delikatnie mieszamy. Dodajemy ubite jajka i dokładnie mieszamy ciasto. Zagniatamy ręką ciasto przez około 15 minut, po czym dodajemy do niego roztopione, ostudzone masło i rum.
Zagniatamy dalej ciasto i formujemy kulę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Przejdź do następnego slajdu-------->