Pascha z owocami kandyzowanymi to specjalność Koła Gospodyń Wiejskich w Borku Mielęckim. Danie można łatwo przygotować. Sprawdźcie sami.

Składniki

  • Mieszanka owoców kandyzowanych (keksowa),
  • 2 litry tłustego mleka,
  • 450 ml śmietany,
  • 6 żółtek,
  • 2 opakowania cukru waniliowego,
  • kostka masła,
  • szklanka cukru,
  • kilka kropel aromatu waniliowego.

Sposób przygotowania:
Mleko wlewamy do garnka, dodajemy cukier waniliowy, żółtka, śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając aż wytrąci się ser. Ser odcedzić i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na gładko i wymieszać z serem. Dodać aromat i owoce kandyzowane i wymieszać. Wylać do formy i włożyć do lodówki, żeby stężał.

Udekorować owocami kandyzowanymi przed podaniem. Aktualnych informacji z Kępna i powiatu kępińskiego szukaj zawsze na stronie

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Kępna i powiatu kępińskiego szukaj zawsze na stronie www.kepno.naszemiasto.pl