Składniki
- 1 kg białego sera - pacynki,
- 8 żółtek,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka śmietany - kremówki,
- 1 cukier waniliowy,
- 20 dkg miękkiego masła,
- 40 dkg mieszanych bakalii.
Sposób przygotowania
Jajka sparzyć, żółtka, cukier, cukier waniliowy ucierać na parze. Dodać śmietanę i ubijać dalej. Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia i porcjami dodawać ser i masło.
Utrzeć na gładką masę. Na koniec dodać bakalie i wymieszać łyżką. Przygotować sitko, włożyć gazę, przełożyć masę i pozawijać brzegi gazy (może być tetra). Obciążyć talerzykiem i odstawić do lodówki na noc. Wyjąć paschę i udekorować.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?