Składniki:
- 0,5 kg królika
- 0,7 kg boczku wieprzowego
- 0,5 podgardla
- 0,15 kg wątróbki indyczej lub z kurczaka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 0,5 małego selera
- 1 por bez liści
- 3 liście laurowe
- 2-3 łyżki majeranku
- 2 duże cebule
- 4 kulki ziela angielskiego
- pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki bez wątróbki wrzuć do garnka i przykryj wodą. Gotuj na małym ogniu do miękkości.
Po ugotowaniu wyjmij produkty na miskę, a do gara do wywaru wrzuć na 5 minut wątróbkę. Maszynką do mięsa wszystko zmiel na najdrobniejszych oczkach łącznie z warzywami i dodaj około szklankę wywaru.
Dokładnie pasztecik wymieszaj. Włóż do foremki i piecz na 190 stopni przez 45 minut.
Smacznego.
Zobacz, jak zrobić to danie:
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Skoków, Wągrowca i powiatu wągrowieckiego szukaj zawsze na stronie www.wagrowiec.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?