Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na pasztet wielkanocny od KGW w Potrzanowie w gminie Skoki

RED
Przepis na pasztet wielkanocny od KGW w Potrzanowie w gminie Skoki
Przepis na pasztet wielkanocny od KGW w Potrzanowie w gminie Skoki Arkadiusz Dembiński
Przepis na pasztet otrzymaliśmy od członków koła gospodyń wiejskich w Potrzanowie w gminie Skoki.

Składniki:

  • 0,5 kg królika
  • 0,7 kg boczku wieprzowego
  • 0,5 podgardla
  • 0,15 kg wątróbki indyczej lub z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 0,5 małego selera
  • 1 por bez liści
  • 3 liście laurowe
  • 2-3 łyżki majeranku
  • 2 duże cebule
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki bez wątróbki wrzuć do garnka i przykryj wodą. Gotuj na małym ogniu do miękkości.

Po ugotowaniu wyjmij produkty na miskę, a do gara do wywaru wrzuć na 5 minut wątróbkę. Maszynką do mięsa wszystko zmiel na najdrobniejszych oczkach łącznie z warzywami i dodaj około szklankę wywaru.

Dokładnie pasztecik wymieszaj. Włóż do foremki i piecz na 190 stopni przez 45 minut.
Smacznego.

Zobacz, jak zrobić to danie:

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji ze Skoków, Wągrowca i powiatu wągrowieckiego szukaj zawsze na stronie www.wagrowiec.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski