Składniki:
- 200 g wątróbki drobiowej
- 200 g ciecierzycy
- 2 duże cebule pokrojone w kostkę
- 4 zmiażdżone ząbki czosnku
- 2 łyżki papryki słodkiej
- 1/2 łyżki mielonej kolendry
- 2 roztrzepane jajka
- 100 g masła
- pieprz, sól
- bułka tarta
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę zalać dwoma szklankami wody, gotować do miękkości aż zrobi się puree.
W międzyczasie na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę wraz z wątróbką, do momentu aż będzie miękka i pod koniec smażenia dodać czosnek, paprykę i kolendrę.
Dodać masło i wszystko dokładnie zblendować, dodać jajka, doprawić solą i pieprzem (masa będzie dosyć rzadka). Wszystko przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 200°C przez 45 min.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Gniezna i powiatu gnieźnieńskiego szukaj zawsze na stronie www.gniezno.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Straż Graniczna reaguje na publikację "Gazety Wyborczej". "Niebezpieczna narracja"
- Lista imion zakazanych w Polsce! Urzędnik nie pozwoli ci tak nazwać dziecka!
- Oświadczenie Orlenu ws. rzekomego braku paliwa. Koncern odpowiada na ataki
- Unia szykuje się do wielkiej reformy. „Najgorszy możliwy dla Polski scenariusz”