Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na pieczeń rzymską z koła gospodyń wiejskich w Małachowie Złych Miejsc

RED
Przepis na pieczeń rzymską z koła gospodyń wiejskich w Małachowie Złych Miejsc
Przepis na pieczeń rzymską z koła gospodyń wiejskich w Małachowie Złych Miejsc
Ten przepis dostaliśmy z koła gospodyń wiejskich w Małachowie Złych Miejsc.

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 4 jajka
  • 1 duża cebula
  • 0,5 opakowania mrożonych mini marchewek
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 3 łyżki bułki tartej
  • majeranek
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • sól, pieprz, olej

Przygotowanie:3 jajka ugotować. W posolonej wodzie ugotować też mini marchewki. Następnie odcedzić je i przestudzić. Cebulę oczyścić, posiekać i dodać do mięsa. Dosypać bułkę tartą, wbić jedno jajko i dołożyć dwie – trzy łyżki wody, musztardę, przyprawę uniwersalną, pół łyżeczki majeranku, sól i pieprz do smaku.

Składniki wymieszać tak, by powstała jednolita masa. Masę mięsną cienko rozwałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej. Zdjąć wierzchni płat folii i wzdłuż dłuższego boku ułożyć jajka oraz marchewkę. Całość zwinąć w roladę, usunąć folię i umieścić w formie keksowej. Wierzch posmarować olejem. Mięso piec około 45 minut w temperaturze 190 stopni.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Witkowa i gminy Witkowo szukaj zawsze na stronie www.witkowo.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski