Składniki:
- 1 kg mięsa wieprzowego
- 4 jajka
- 1 duża cebula
- 0,5 opakowania mrożonych mini marchewek
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 3 łyżki bułki tartej
- majeranek
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- sól, pieprz, olej
Przygotowanie:3 jajka ugotować. W posolonej wodzie ugotować też mini marchewki. Następnie odcedzić je i przestudzić. Cebulę oczyścić, posiekać i dodać do mięsa. Dosypać bułkę tartą, wbić jedno jajko i dołożyć dwie – trzy łyżki wody, musztardę, przyprawę uniwersalną, pół łyżeczki majeranku, sól i pieprz do smaku.
Składniki wymieszać tak, by powstała jednolita masa. Masę mięsną cienko rozwałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej. Zdjąć wierzchni płat folii i wzdłuż dłuższego boku ułożyć jajka oraz marchewkę. Całość zwinąć w roladę, usunąć folię i umieścić w formie keksowej. Wierzch posmarować olejem. Mięso piec około 45 minut w temperaturze 190 stopni.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Witkowa i gminy Witkowo szukaj zawsze na stronie www.witkowo.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?