Do ciasta:
- 1 szklanka wody;
- 1 jajko;
- 1 łyżka masła;
- 3,5 szklanki mąki;
Farsz:
- 400 gr mięsa mielonego;
- 1 drobno posiekana cebula;
- sól;
- pieprz;
- zioła;
Sos:
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego;
- sól;
- 4-4,5 szklanki wody;
Przygotowanie:
Mieszamy składniki i ugniatamy ciasto. Wyrabiamy aż będzie elastyczne, następnie odkładamy i przykrywamy je. Powinno odpocząć przez 15-20 minut. W międzyczasie przygotujemy farsz. Do mięsa wsypujemy cebulę, sól, pieprz i zioła. Mieszamy. Wałkujemy ciasto, składamy w dowolne kształty. Zalewamy sosem i pieczemy około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kuźni i gminy Chocz szukaj zawsze na stronie www.pleszew.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?