Składniki:
- 0,5 kg fileta z kurczaka,
- 200 g szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- 3 łyżki masła,
- 3 łyżki oliwy,
- 100 g sera feta,
- 80 ml śmietany 30 proc.,
- ok. 400 g ciasta francuskiego,
- sól,
- pieprz,
- ziarenka smaku,
- słodka papryka,
- cukier,
- 1 żółtko
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy i doprawiamy. Pokrojony czosnek kładziemy do naczynia i dodajemy oliwę. Szpinak wrzucamy na patelnię i potem blendujemy.
Do roztopionego masła dodajemy pokrojony czosnek i doprawiamy. Dodajemy śmietankę i ser. Nadzienie układamy na filecie i zawijamy. Na blasze układamy ciasto a na nim fileta i znów ciasto. Smarujemy żółtkiem i wstawiamy do piekarnika 180 st. Piec ok. 30-40 min na złoty kolor.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?