Składniki:
- 1 kg ziemniaków,
- 10 łyżek mąki,
- słonina,
- roztopiony tłuszcz ze skwarkami.
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy gotujemy, gdy będą miękkie dodajemy mąkę. Napęczniałą mąkę wyrabiamy z ziemniakami na jednolitą masę, solimy do smaku. Przy pomocy łyżki formujemy podłużne kluski, które polewamy roztopionym tłuszczem ze skwarkami.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?