Składniki:
- marchew,
- pietruszka,
- seler,
- ziemniaki,
- pieczarki,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- sól,
- pieprz,
- magi,
- kostka rosołowa,
- serek topiony o smaku pieczarkowym
Sposób przygotowania:
Marchewkę, seler, pietruszkę należy zetrzeć na tarce. Ziemniaki kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki. Całość dodajemy do garnkai zalewamy wodą. Doprawiamy według smaku liściem laurowym, zielem angielskim, solą, pieprzem. Po zagotowaniu dodajemy serki topione o smaku pieczarkowym.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?