Składniki:
- główka sałaty lodowej
- puszka brzoskwiń
- puszka ananasów
- owoc granatu
- 2 łyżki orzechów włoskich
Sos:
- 1 łyżka miodu
- 5 łyżek oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
Wykonanie:
Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Owoce z puszek odsączamy i kroimy w kostkę. Obieramy owoc granatu, wyjmujemy ziarenka, dodajemy do surówki. Całość posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi.
Miód ucieramy z sokiem z cytryny i oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy surówkę tuż przed podaniem
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Słupcy i powiatu słupeckiego szukaj zawsze na stronie www.slupca.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?