Składniki:
- melon
- sezonowe owoce lub te, które najbardziej lubi mama - my proponujemy:
- truskawki, gruszkę, borówki, karambolę, mandarynkę, banana, brzoskwinię, kiwi
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Melona nacinamy na środku tak, by po podziale wyglądał jak dwa tulipany. Z jego miąższu możemy wyżłobić kulki. Owoce kroimy w plasterki (lub jeśli ktoś woli w kostkę).
Plasterki truskawek mogą przypominać serduszka.
Podanie:
Wszystkie owoce układamy w melonowej miseczce według uznania. Możemy je udekorować listkiem mięty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?