Składniki:
- Pół główki sałaty lodowej,
- 250 g sera feta,
- 250 g fileta z kurczaka,
- 1 szklanka żurawiny suszonej,
- 1 bagietka czosnkowa,
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego,
- 1-2 łyżki majonezu,
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- przyprawa gyros.
Sposób przygotowania:
Sałatę skubiemy na kawałki. Żurawinę wrzucamy do szklanki i zalewamy wrzątkiem, a potem odsączamy wodę. Ser feta kroimy w kostkę. Filet z kurczaka obtaczamy w przyprawach i smażymy. Fileta kroimy w cienkie plastry. Bagietkę czosnkową wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na ok. 15-20 min. i potem kroimy.
Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem na sos. W naczyniu układamy sałatę i dodajemy żurawinę i pokrojony ser. Polewamy sosem i układamy kurczaka. Na koniec kładziemy bagietkę czosnkową.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?