Sałatka z selera naciowego to przystawka, którą szczycą się panie z KGW Zbiersk.

Składniki:

  • Przyprawa gyros,
  • 0,5 kg fileta z kurczaka,
  • seler,
  • sól, 100 g żurawiny,
  • majonez.

Sposób przygotowania:
2 -3 łyżki przyprawy do gyrosa zalać 0,5 szklanki wrzącej wody, przykryć i odstawić na 15 min. 0,5 kg fileta pokroić w kostkę podsmażyć i zalać przygotowaną przyprawą, a następnie dusić do miękkości.

Seler pokroić w paski zmorzyć delikatnie solą. 100 g żurawiny zaparzyć we wrzątku. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl