Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na schab nadziewany morelami od z koła gospodyń wiejskich w Jarotkach

RED
Przepis na schab nadziewany morelami od z koła gospodyń wiejskich w Jarotkach
Przepis na schab nadziewany morelami od z koła gospodyń wiejskich w Jarotkach archiwum
Ten przepis dostaliśmy z koła gospodyń wiejskich w Jarotkach.

Składniki:

  • 2 kg schabu bez kości,
  • 25 dag suszonych moreli,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • foliowy rękaw do pieczenia

Wykonanie:
Mięso umyć i osuszyć, następnie natrzeć solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Na 2 godziny odstawić do lodówki. Długim cienkim nożem wyciąć w mięsie kieszeń. Kieszeń w mięsie wypełnić morelami. Mięso natrzeć oliwą i włożyć do rękawa foliowego, podlać połową szklanki wody, spiąć zapinkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, piec około 90 minut.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji ze Słupcy i powiatu słupeckiego szukaj zawsze na stronie www.slupca.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski