Składniki:
- 2 kg schabu bez kości,
- 25 dag suszonych moreli,
- sól,
- pieprz,
- 2 ząbki czosnku,
- foliowy rękaw do pieczenia
Wykonanie:
Mięso umyć i osuszyć, następnie natrzeć solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Na 2 godziny odstawić do lodówki. Długim cienkim nożem wyciąć w mięsie kieszeń. Kieszeń w mięsie wypełnić morelami. Mięso natrzeć oliwą i włożyć do rękawa foliowego, podlać połową szklanki wody, spiąć zapinkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, piec około 90 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Słupcy i powiatu słupeckiego szukaj zawsze na stronie www.slupca.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?