Składniki:
- 700 ml majonezu,
- 3/4 słoiczka (ok. 250 g) żurawiny do mięs - koniecznie kwaśnej,
- 200 g słoiczek ketchupu pikantnego,
- 1/3 torebki przyprawy curry (ok. 7 g),
- 6 ząbków czosnku wyciśniętego przez praskę.
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Można ewentualnie doprawić wg. uznania większą ilością curry, czosnkiem - dla smakoszy pikantnych potraw lub żurawiną - dla uzyskania łagodnej wersji.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Chodzieży i powiatu chodzieskiego szukaj zawsze na stronie www.chodziez.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?